5 snabba med Mikael Windh – ansvarig för Unikum Gymnasium

Vi tar pulsen på Mikael Windh, ansvarig för Unikum Gymnasium! Häng med när vi ställer fem snabba frågor om Unikum Gymnasium och tar del av Mikaels bästa tips för en smidig vardag i gymnasiet.

Mikael Windh har flera års erfarenhet från skolans värld och har hunnit med att arbeta som både lärare och skolledare innan han började sitt jobb som produktutvecklare på Unikum. Vi passar på att ställa några snabba frågor till vår produktexpert.

 

Hur underlättar Unikum en gymnasielärares vardag?

Unikum gör vardagsarbetet smidigare – i verktyget kan du snabbt och enkelt skapa planeringar och uppgifter, arbeta med formativ och summativ bedömning och få bra koll på dina elever genom tydliga kunskapsöversikter. Dessutom kan du använda Unikum tillsammans med Microsoft Teams och Google Classroom – Unikum kompletterar Google och Teams perfekt med bland annat bedömning, planering, läroplan, kunskapskrav och frånvaro. Unikum hjälper dig att utföra ditt uppdrag på bästa sätt helt enkelt!

 

Nämn en av dina favoritfunktioner i Unikum!

En av mina favoriter är Kunskaper. Med hjälp av Kunskaper får lärare, mentor och rektor bra koll på kunskapsläget kring bedömningar. Dessutom får vårdnadshavare en tydlig bild av sitt barns studier eftersom de har tillgång till bedömningarna via Unikum Familj. Jag tycker att det är viktigt att vårdnadshavare får ta del av sitt barns skolgång, även på gymnasiet, så att de har möjlighet att ge sitt barn stöttning om det behövs.

 

Vad är ditt bästa tips för att komma igång med Unikum Gymnasium?

Om du är ny i Unikum tipsar jag om att börja med Planering och Uppgifter. Det är superenkelt att skapa en planering med tillhörande uppgift som du sedan enkelt delar med dina elever. Samtliga moment görs direkt i verktyget!

Jag tipsar om Skolbanken som Unikum står bakom. I Skolbanken delar lärare från hela landet med sig av planeringar och bedömningsmatriser. Här kan lärare hitta inspiration till sitt arbete. Kom ihåg att filtrera på gymnasiet i sökfältet för att hitta material som passar för din undervisning.

 

Kan du berätta om en spännande produktnyhet för gymnasiet?

I höstas lanserade vi en ny Kunskaps-vy som vi arbetat fram i nära samarbete med våra användare. Den nya vyn förenklar och förbättrar bedömningsprocessen i Unikum – rektorer, lärare, elever och vårdnadshavare göra, se och följa bedömningar smidigt och enkelt.

Läs mer om våra förbättringar för bedömningsprocessen här.

 

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det är häftigt att vara en del av att skapa nytta för elever och lärare på gymnasiet! Jag tycker att det är viktigt att elever kan följa sin skolgång på ett tydligt sätt och att lärare har tillgång till verktyg som gör att de kan utföra sitt uppdrag. Mitt jobb handlar om att utveckla bra verktyg tillsammans med våra användare, och jag tycker verkligen om att jag får möjlighet att träffa alla härliga användare och ta del av kloka tankar och tips kring hur vi kan utveckla vårt verktyg för gymnasiet.

 

Upptäck mer

Vi har intervjuat Philip Sekulic, ämneslärare i pedagogik och samhällskunskap på Sannarpsgymnasiet. I intervjun tipsar Philip om hur du gör planering, bedömning och återkoppling smidigare med digitala verktyg.

Fredrik Larvall, gymnasielärare på Kattegattgymnasiet, berättar om sitt intresse för digitala verktyg och hur han använder Unikum för bedömning och formativ feedback.

Unikum & Teams kompletterar varandra perfekt! I det här webbinariet berättar Mikael från Unikum och Jerker Porat, Specialist Microsoft EDU, hur du kombinerar Unikum och Teams för att spara tid och få ett bättre lärande.

I december 2021 höll Mikael i webbinariet Så funkar Unikum Gymnasium där han bland annat gick igenom några av de mest använda funktionerna i Unikum som t.ex. bedömningar, uppgifter och inlämningar. Nu kan du se det populära webbinariet igen!

Läs mer om Unikum för gymnasiet!