Planering för fritids – tips och inspiration

Är du lärare på fritids och letar färdiga planeringar? I Skolbanken, som Unikum står bakom, finns tusentals planeringar för fritids skapade av lärare och pedagoger från hela Sverige. I det här blogginlägget listar vi fyra välskrivna planeringar. Se hela listan här!

Vi har listat fyra planeringar för fritids med olika fokus som vi hoppas kan passa just din verksamhet. Inspireras av kanelbullebak, högläsning, samtal om att vara en bra kompis och annat smått och gott.

Planering för fritids om att vara en bra kompis

Hur är man en bra kompis? Vilka regler behövs för att alla ska känna trygghet på fritids och trivas på skolgården? På Solängsskolans fritids i Gävle arbetar man med normer, regler och personlig integritet tillsammans med eleverna. Läs mer om planeringen.

Planering om bullbak på Kanelbullens dag

Kanelbullens dag uppmärksammas med bullbak på Hallsta fritids i Norrtälje kommun. Genom arbetet utvecklar eleverna bland annat sina samarbetsförmågor och förståelse kring måttenheter, köksredskap och skriftliga instruktioner. Läs mer om planeringen.

Planering om högläsning

På Ljusterö fritids i Österåker utvecklar eleverna sin läsförståelse genom högläsning. Eleverna väljer en bok som pedagogerna högläser. Eleverna uppmuntras till att ställa frågor och samtala om svåra ord som dyker upp under läsningens gång. Läs mer om planeringen.

Planering om natur & samhälle

På Ekkälleskolans fritids i Linköping arbetar man med temaområdet “Natur & samhälle”. Genom vistelser i närområdet, cykelturer, frågesport m.m. utvecklar eleverna sina kunskaper om kommunikation, matematik, hållbar utveckling och trafiksäkerhet. Läs mer om planeringen.

Upptäck mer

I Skolbanken finns, förutom planeringar för fritids och andra skolformer, även matriser och samtalsunderlag. Helt kostnadsfritt att använda! Besök Skolbanken.