Digitalisering i förskolan – så gör ni för att lyckas!

Unikum bjöd in Susanne Kjällander och Bim Riddersporre redaktörer för boken “Digitalisering i förskolan på vetenskaplig grund” till ett webbinarium för att diskutera digitalisering i förskolan utifrån två perspektiv: ledarskap och kommunikation med vårdnadshavare. Här kan du se inspelningen av det populära webbinariet som fick över 2000 anmälningar!

På webbinariet djupdyker vi i de möjligheter digitala verktyg erbjuder förskolans verksamhet, men även de utmaningar och problem dagens snabba digitalisering kan skapa.

Lär dig om:
  • Vad innebär digitalisering i förskolan?
  • När kan det vara bra eller mindre bra att använda digitala verktyg?
  • Hur kan digitala verktyg användas i samverkan med föräldrar?
  • Hur kan ledare arbeta med förändringsledning för digitalisering?

Upptäck mer

Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan – så lyckas du!

Hur kommunicerar man bäst med vårdnadshavare i förskolan? För att diskutera ämnet bjöd Unikum in Linn Eckeskog, författare och förskoleforskare, till ett webbinarium om hur förskolor och vårdnadshavare kommunicerar.

Här kan du se en inspelning av webbinariet.

Våra kommande webbinarier

Växla upp kvalitetsarbetet med Unikum Förskola

Saknar appen eller plattformen er förskola jobbar med idag funktioner för att följa upp kvalitetsarbetet? Vill du få bättre stöd för SKA i din förskola? Då är du varmt välkommen att delta på vårt webbinarium: Växla upp kvalitetsarbetet med Unikum Förskola. På 30 min guidar vi dig igenom användbara funktioner som närvaro, dokumentation och meddelanden, men även alla delar i SKA så att ni kan skapa en gemensam och strukturerad process i Unikum.

Datum: 1 juni kl 09.15-10.00

Anmäl dig här.

Från uppdrag till resultat – Kristinehamns förskolor berättar om sitt SKA-arbete

Förskoleutvecklarna Louise Thyberg och Ingela Schagerberg från Kristinehamns skolförvaltning tar oss med på sin SKA-resa. För tre år sedan fick de uppdraget att göra SKA likvärdigt i kommunen och tiden som följde innehöll stora förändringar av arbetssätt och processer. Louise och Ingela kommer att dela med sig av lärdomar, tips och resultat – och konkretisera hur Unikum stödjer deras kvalitetsarbete.

Datum: 20 juni kl 09.15-10.00

Anmäl dig här.

Prova Unikum Förskola gratis till 31 augusti

Unikum används av 4 000+ förskolor. Om du också är nyfiken på att prova hur verktyget kan hjälpa er med dokumentation, närvaro, dialog och SKA så kan du fylla i det här formuläret så hjälper vi dig att sätta upp ett förutsättningslöst testkonto så att du kan bekanta dig med verktyget i din egen takt.

Prova Unikum Förskola här.