Underlätta SKA i förskolan med Falu kommun

På mindre än ett år har Lena Mellström, utvecklingsstrateg, och Catarina Larsson, verksamhetsutvecklare, lett införandet av Unikum i Falu kommun och satt ramarna för SKA med ett gediget utbildningsprogram, tydliga deadlines och interna workshops. På Unikums webbinarium om SKA i förskolan berättade Lena och Catarina hur de lyckats få kvalitetsarbetet på så kort tid och hur projektplanen och lärdomarna sett ut. Här kan du se det populära webbinariet igen!

Falu kommuns förskolor har på imponerande snabb tid kommit långt med dokumentationen av SKA i förskolan tack vare implementeringen av Unikum. Ett av målen med att införa Unikum var att bidra till att dokumentationen blir en naturlig och integrerad del av det dagliga pedagogiska och systematiska kvalitetsarbetet. Tillsammans med Annika Önnerlöv, ansvarig för Unikum Förskola, diskuterar Lena och Catarina:

  • Förarbete med syfte och mål – hur utvärderade Falun att Unikum kunde förenkla SKA och dokumentation?
  • Årshjulet/deadlines – hur strukturerar de SKA under ett år?
  • Hur dokumenterar de i Unikum? Och hur används dokumentationen till utvärdering, analys och målredovisning?
  • Hur fungerar styrkedjan?

 

Upptäck mer

Titta gärna på fler av våra webbinarier om SKA i förskolan

Läs mer om hur Unikum underlättar SKA i förskolan

Nyfiken på Unikum i förskolan? Nu kan du prova verktyget kostnadsfritt i 30 dagar! Fyll i formuläret på den här sidan så kontaktar vi dig inom kort.