Underlätta SKA i förskolan med Unikum

I det här webbinariet går vi igenom Unikum i förskolan med extra fokus på det systematiska kvalitetsarbetet. Vi delar med oss av konkreta tips på hur du kan underlätta SKA på alla nivåer, närvarohantering och kommunikation med vårdnadshavare.

Sean Ronan, projektledare för Unikum Förskola, guidar dig genom Unikums verktyg för dokumentation, kommunikation och SKA.

På webbinariet går vi igenom hur du kan hantera och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet i förskolan genom:

  • Lärloggar
  • Lärområden
  • Levande läroplan
  • Planering & Skolbanken
  • Samtalet

Frågor och svar

Under det direktsända webbinariet fick deltagarna möjlighet att ställa frågor via chatten. Vi fick in många frågor och hade tyvärr inte möjlighet att besvara alla frågor i direktsändning. Nedan har vi sammanställt svar på några av frågorna som ställdes.

Jag har svårt att förstå hur jag går tillväga för att reflektera och analysera i Unikum? Var kan jag hitta mer information? 

Du kan göra reflektioner och analyser direkt på startsidan och längst ned under gjorda Lärloggsinlägg och Planeringar. Vi tipsar om den här supportartikeln där vi samlat information om de olika delarna.

Vad ser vårdnadshavare i Samtalet? 

Genom att klicka på “visa för vårdnadshavare” i Samtalet får vårdnadshavare tillgång till svaren på frågesidorna. 

Hur lägger jag upp en längre film i Unikum?

Genom att filma direkt via Unikum går det att lägga upp längre filmer. Det är även möjligt att koppla Lärloggen till en Drive för att lägga upp längre filmer.

Vad kostar Unikum Schema & Närvaro Förskola?

Det beror på om verksamheten är fristående eller kommunal. På den här sidan finns mer information. 

Jag kan inte hitta personalgruppen där ni lagt in verksamhetsplan och årshjul. Är det en grupp man skapar själv i Unikum?

Under webbinariet använde vi en demomiljö med en fiktiv förskola i en fiktiv kommun. Vi tipsar om gå in på Skolbanken i Unikum och söka på “utbildningsplan” för inspiration. 

Finns det möjlighet att få ett testkonto till Unikum för prova funktionerna? Vi ska få Unikum på sikt i vår kommun, men jag provar gärna redan nu. 

Kontakta vår Support på support@unikum.net så hjälper vi dig. 

Det finns pedagoger som inte har digital vana. Vilka är era bästa tips för en lyckad implementering av Unikum?

I Unikum finns inbyggd hjälp med filmer och Hjälp-forum. Dessutom hjälper vi er med uppstartsmöten, mailflöden med konkreta tips och gratis webbutbildningar i Unikum Academy.