Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan med Gunilla Essén & Leicy Olsborn Björby

Unikums webbinarium om "Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan - hur och varför?" med författarna Gunilla Essén och Leicy Olsborn Björby lockade över 800 deltagare. Här kan du se föreläsningen igen!

SKA – ett ämne som engagerar

För många är systematiskt kvalitetsarbete (SKA) ett naturligt sätt att förbättra verksamheten och barnens utveckling, medan det för andra förknippas med stress och otydlighet. I oktober 2020 bjöd Unikum in Gunilla Essén och Leicy Olsborn Björby, författarna bakom böckerna Systematiskt kvalitetsarbete – på alla nivåer och Pedagogisk dokumentation  – utvecklas och lära tillsammans, för att ta del av deras bästa tips på hur du utvecklar det systematiska kvalitetsarbetet i förskolan. Över 800 deltagare anmälde sig, och föreläsningen har nästan 4000 visningar på YouTube.

Se den hyllade föreläsningen igen

På webbinariet diskuterar vi:

-Hur får man till att SKA blir en integrerad del i förskolans arbete?
-Hur hänger pedagogisk dokumentation ihop med SKA?
-Vad är syftet med SKA för olika nivåer och roller?
-Hur jobbar man med målsättningar? Ska man mäta resultat, vad ska man mäta och hur ska man mäta?
-Vad fyller digitala verktyg för syfte i arbete med SKA?

 

Tre summerande tips från Gunilla och Leicy:

  • Låt pedagogisk dokumentation och SKA samarbeta – gör regelbundna och systematiska val
  • Bråka med begreppen – konkretisera dem!
  • Ge värde åt vardagskvalitet

 

Upptäck mer

Med Unikum kan du på ett smidigt sätt hantera och utveckla det systematiska kvalitetsarbetet i förskolan. Du kan reflektera, analysera, följa upp, planera samt engagera alla på förskolan. Unikum ger dig en tydlig överblick av förskolans mål och fokusområden, så att du hela tiden arbetar med kvalitetshjulet på ett naturligt sätt. Läs mer här. 

Vill du se fler webbinarier för förskolan? Spana in vårens webbinarieschema och anmäl dig till våra kostnadsfria webbinarier!

Kommentarsfält