Sveriges största lärportal når 1 miljon användarkonton

Den pedagogiska lärportalen Unikum har nått 1 miljon användarkonton i Sverige. Den senaste tiden har flera nya kommuner som Uppsala, Kristinehamn och Örebro börjat använda Unikum vilket gjort att det totala antalet lärare, elever och föräldrar som har tillgång till Unikum nu nått 1 miljon sedan starten. En av drivkrafterna bakom ökningen är genombrottet för mobiler och lärplattor i förskolor och skolor, som gör verktygen lätta att nå när och var som helst.

Unikum är en mobil pedagogisk lärportal för barn och elever mellan 1 och 19 år. Unikum hjälper lärare i samband med pedagogisk dokumentation, utvecklingssamtal, kunskapsuppföljning, hemuppgifter och stödinsatser. Unikum innehåller också den nationella Skolbanken, med över 200 000 pedagogiska planeringar. Tack vare lärarnas arbete i Unikum får rektorer och skolledning dagsfärsk koll på kunskapsutveckling och stödbehov i hela kommunen på det sätt som Skolverket och skollagen kräver.

– Det är superkul att vår idé om “Unikt lärande för unika barn” har fått så starkt gensvar. Vår lärportal är dock bara en liten del i skolans pussel. Det viktigaste för att det skall bli bra är så klart pedagogernas arbete med barn och elever, berättar Jonas Ryberg, VD och grundare på Unikum.

De miljonte Unikum-användarna finns på Tiundaskolan i Uppsala som uppvaktades med tårta på tisdagsmorgonen.

 Med Unikum får vi äntligen ett gemensamt verktyg där vi kan samarbeta, få en bra överblick över alla elevers kunskapsutveckling och enkelt kan kommunicera med föräldrarna. En stor vinst blir det säkert för elevhälsan när man på sittande möte direkt kan se elevens utveckling. För mig som rektor blir det en trygghet att enkelt kunna se om varje elev får det stöd i lärandet som hen har rätt till, säger Torbjörn Kättström, rektor på Tiundaskolan i Uppsala som nyligen börjat använda Unikum.

Unikum används redan idag i flera tusen förskolor, skolor och gymnasier i mer än 50 kommuner och friskolekedjor. Unikum används med mobiler, lärplattor och bärbara datorer. Kommuner använder Unikums pedagogiska funktioner i kombination med webbverktyg från t ex Google och Microsoft för att skapa dokument, hantera kalendrar, dela filmer mm.

– Lärarna behöver bra mobila verktyg, men också uppbackning från alla håll. Därför har vi byggt ett starkt nätverk av partners för att hantera det stora intresset från alla kommuner som vill byta ut sina äldre system, fortsätter Jonas Ryberg.

Om Unikum – Unikt lärande AB

Unikum är Sveriges största webbverktyg för samarbete mellan barn, pedagoger och föräldrar kring mål, planer, dokumentation och kvalitet i förskola och skola med över 1 miljon användarkonton. Unikums idé är att stödja ett unikt lärande för alla unika barn.

Läs mer om Unikum