Succé för Unikums webbinarieserie – Årets första webbinarium lockar 1300 anmälningar

Som en effekt av Covid-19 har Unikum satsat ännu mer på digitala föreläsningar och förra årets webbinarier lockade över 2600 deltagare. Intresset för webbinarier som en källa för inspiration och kollegialt lärande tycks bara växa. Årets första webbinarium fick över 1300 anmälningar och fler spännande webbinarier väntar under våren. Redan nu kan vi avslöja namnet på vår nästa gäst; den prisbelönta rektorn Semira Vikström deltar på vårt webbinarium i april!

Framgångsrik satsning på webbinarier

När pandemin satte käppar i hjulen för de fysiska eventen tänkte vi på Unikum snabbt om för att hitta nya vägar att interagera med vår målgrupp. Lösningen blev digitala, kostnadsfria föreläsningar via Zoom. Vi har erbjudit både genomgångar av Unikum som verktyg och intervjuer med inbjudna experter och användare. Under året som gick lyfte vi bland annat hur Norrtäljes rektorer jobbar med stödinsatser i förskolan och hur man kan arbeta med systematiskt kvalitetsarbete i förskolan med författarna Gunilla Essén och Leicy Olson Björby. Den senare lockade 800+ deltagare och har över 4000 visningar på YouTube!

Vi har fått väldigt positivt mottagande av de ämnen och profiler vi lyft fram och webbinarierna har lockat deltagare från Sverige – men även från svenskar som jobbar på Island och i Ryssland! Att sprida kunskap och inspiration går hand i hand med Unikums vision om ett bättre lärande för alla unika barn. Webbinarier har verkligen förenklat möjligheten att dela med sig och förbättra det kollegiala lärandet, säger Jonas Ryberg, vd på Unikum

Anmälningsrekord för webbinarium om kommunikation

Det senaste webbinariet gick av stapeln den 18 februari och lockade 1300 anmälningar från fler än 170 kommuner runtom i Sverige. Ämnet var Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan – så lyckas du! tillsammans med författaren och förskoleforskaren Linn Eckeskog.

– Vi plockar upp ämnen och utmaningar som är viktiga för vår målgrupp och bjuder löpande in experter för att tillgängliggöra deras kunskap. Vi har valt ganska korta tidsspann på 30-45 minuter för att man ska hinna kolla på webbinarierna på sin arbetstid och delar alltid med oss av materialet så att man kan titta på innehållet i efterhand om man inte kan delta live, säger Annika Önnerlöv, produktansvarig för Unikum Förskola och moderator på webbinarier för förskolan.

Årets rektor 2020 är nästa gäst

Vi kan redan nu avslöja namnet på vår nästa webbinariegäst och det är ingen mindre än Semira Vikström, prisbelönt rektor på Visättraskolan i Huddinge och författare av boken Elevhälsa i praktiken: hur gör vi? som gästar oss den 22 april. Semira kommer dela med sig av Visättraskolans förändringsresa, från att ha befunnit sig i en nedåtgående spiral till att få ökat elevantal, bättre kunskapsresultat, och nöjdare elever och personal – och få Skolinspektionens utlåtande om att vara “en av de bästa skolor de varit på” 2019. Läs mer och anmäl dig till webbinariet Så leder Årets rektor här.

Titta på webbinariena i efterhand

Du kan givetvis se alla webbinarier i efterhand. Vi samlar dem under kategorin Webbinarier i toppmenyn. Här av några av de mest sedda föreläsningarna:
Systematiskt kvalitetsarbete i förskolan – hur och varför? 
Norrtäljes rektorer tipsar: Så jobbar vi med Stödinsatser i förskolan
Kommunikation med vårdnadshavare i förskolan – så lyckas du!

Nya webbinarier läggs löpande upp på unikum.net/webbinarier och är alltid kostnadsfria och öppna både för våra kunder och för dig som inte använder Unikum idag. Hör gärna av dig med tips på profiler och ämnen som vi ska lyfta framöver!

Frågor? Kontakta:
Yasmin Tilles
yasmin.tilles@unikum.net

Läs mer om ämnet