På gång

På gång

Uppdaterad modul för särskilt stöd i Unikum – följ utveckling här!

De nya allmänna råden för extra anpassning, särskilt stöd och åtgärdsprogram är i full användning och vi på Unikum hänger på! Vi har påbörjat en förnyelse av modulen för särskilt stöd för att vara i linje med de allmänna råden och passar samtidigt på att genomföra en modernisering av modulen och dess kodstruktur. I det här blogginlägget kommer vi att hålla dig uppdaterad och ge information kring arbetet med att uppdatera modulen. Håll utkik här för mer info!

Vi har börjat med ett gediget arbete att ge kärlek och uppdatera kodbasen – så att den hänger med och moderniseras och därmed kan fortsätta hålla hög kvalitet. Omstruktureringen av koden gör att den blivit smidigare och överskådligare, lättare att underhålla och lättare att vidareutveckla.

Arbetet fortsätter nu med en modernisering av både utseende och till viss del användandet av modulen för särskilt stöd. Personal kommer i huvudsak att känna igen sig i utförandet av utredning, åtgärdsprogram etc, men modulen kommer kännas mer tidsenlig och vissa förbättringar kommer finnas. Då detta är ett pågående arbete är inte alla bitar helt bestämda ännu, men vi kan locka med några exempel:

  • Stödfrågor från Skolverkets allmänna råd kommer kunna visas direkt inne i modulen.
  • Autospar som sparar innehållet kontinuerligt medan man skriver.
  • Anpassade begrepp för förskola.
  • Händelselogg uppdateras och blir mer detaljerad.

Nedan är en liten smygtitt på hur en utredning kan komma att se ut sen när vi är klara med arbetet.