Unikum växlar upp med Bo Kristoffersson som ny VD

PRESSMEDDELANDE: För att fortsätta expansionen av lärportalen Unikum tar Bo Kristoffersson över som ny VD i maj 2023. Bo fortsätter leda arbetet med den starka tillströmningen av nya kommuner som väljer Unikum. Grundaren Jonas Ryberg stannar kvar i bolaget och kommer att fokusera på utveckling av nya innovativa verktyg och på nya marknader.

Unikum är Sveriges största lärportal och används av rektorer, pedagoger och elever i över 6000 förskolor och skolor. Med 1 miljon användarkonton och en stark position på marknaden vill Unikum fortsätta växa för att ge fler barn och elever de bästa förutsättningarna att lyckas med sitt lärande.

– Jag är väldigt glad att Bo tackade ja till att ta över stafettpinnen. Han har rätt kompetens och erfarenhet att leda vår fortsatta tillväxt i Sverige, och utanför. Med Bo som VD kan jag fokusera på de nya områden som ligger framför oss, säger grundaren och majoritetsägaren Jonas Ryberg som fortsätter att vara fullt operativ i Unikum.

Bo Kristoffersson kom till Unikum 2020 från rollen som VD för EdTech-bolaget Lexplore Nordic AB. Hans tre år som säljansvarig för Unikum har kännetecknats av stark tillväxt. Bo har 20+ års erfarenhet av skolvärlden där han bland annat varit med vid starten av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor, haft roller som rektor, utvecklingschef, kommunal skolchef, IT-konsult samt drivit nyskapande digitaliseringsprojekt med Microsoft och Google.

– Det är en ynnest att få förtroendet att ta över och leda Unikums fortsatta resa. Unikum är idag ett hjälpmedel i lärandet för tiotusentals barn och elever i skolor runt om i Sverige – och fler och fler kommer ombord för varje år. Som skolchef var jag själv en av dem som fick se och uppleva nyttan med Unikum. Teamet här på Unikum är helt magiskt och jag kan inte annat än känna glädje och stolthet över att nu få leda detta team, säger Bo Kristoffersson.

Sedan 2020 har Unikum stärkt både ledning och organisation samt breddat sitt erbjudande inom digitala verktyg för förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning. Dessutom har Unikum förberett lansering av flera nya verktyg för lärande och kvalitet som utvecklats i samarbete med kunder och användare.

Kontakt

Bo Kristoffersson, VD, 070-5458819, bo.kristoffersson@unikum.net
Jonas Ryberg, Grundare / Product & Impact, 070-5718149, jonas.ryberg@unikum.net

Om Unikum – Unikt lärande AB

Unikum.net är Sveriges största lärportal för samarbete kring lärande och kvalitet i förskola och skola. Mer än 1 miljon användare i tusentals skolor har tillgång till Unikum. Idén är enkel: “Unikt lärande för unika barn och elever.” Läs mer på www.unikum.net

Bildbank

Nedan hittar du bilder att använda i press och media för innehåll kopplat till Unikum.

Bo Kristoffersson
Jonas Ryberg
Unikum logotype 2023
Unikum screenshot 1
Unikum screenshot 2

Lär känna vår nya VD!

Läs vår intervju med Bo Kristoffersson för att få reda på hur han ser på sin nya roll och framtiden för Unikum.