Bo Kristoffersson kommer till Unikum – tar ansvar för alla kommunkunder

Unikum rekryterar Bo Kristoffersson för att ta ansvar för bolagets mer än 80 kommunkunder. Han kommer närmast från rollen som Norden-VD på EdTech-bolaget Lexplore. Bo tillträder som VP Nordic Customer Development på Unikum – Sveriges största lärportal med över 1 miljon användarkonton – i augusti 2020.

Bo Kristoffersson är idag Norden-VD för Lexplore och styrelseledamot i branschorganisationen Swedish EdTech Industry. Han var med och startade Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor i Stockholm, och har sedan dess under 20 år bland annat varit rektor, utvecklingschef, kommunal skolchef, IT-konsult och drivit nyskapande digitaliseringsprojekt med bland annat Microsoft och Google.

Hjärnan vill ha roligt! Skola och pedagogik handlar mycket om att skapa motivation och engagemang, säger Bo Kristoffersson.

Bo Kristoffersson blir ansvarig för att säkra nytta och utveckling för användare i mer än 4000 förskolor och skolor i de över 80 Unikum-kommunerna. Rekryteringen av Bo är en av flera nyckelrekryteringar Unikum gjort på senare tid för att möta den ökade efterfrågan på moderna lärportaler som Unikum.

–Vi vill göra mer nytta i alla Sveriges skolor, säger Jonas Ryberg, VD och grundare av Unikum. Här tillför Bo mycket ny erfarenhet och kunskap som är värdefull för mig och Unikum. Väldigt kul helt enkelt!

– Bo delar vår passion och nyfikenhet kring möjligheterna med moderna verktyg för lärande. Hans erfarenhet av att leda skolor och EdTech-bolag kommer hjälpa kommuner att snabbare dra nytta av moderna verktyg – i och utanför Norden, fortsätter Jonas.

Arbetet innebär också att att bidra till klok digitalisering av svensk skola på nationell nivå, genom dialog och initiativ med skolchefer, huvudmän, akademi och myndigheter.

– Att få arbeta med ett av de branschledande verktygen för lärande i skolan blir väldigt inspirerande och roligt. Unikum har för mig alltid varit synonymt med smart och pedagogiskt inriktad digitalisering av skolan – och i dessa tider är ju detta viktigare än någonsin, säger Bo.

– Under min tid som skolchef i Simrishamn var jag imponerad av teamet på Unikum som gav oss värdefullt stöd i införandet och i utvecklingen av det digitala pedagogiska innehållet för eleverna. Nu blir jag en del av det teamet, avslutar Bo.