Unikum Frånvaro – smidig frånvarorapportering för skolan

Under våren har vi ytterligare förbättrat Unikum Frånvaro, vår enkla och smidiga frånvarorapportering för skolan. Vi passar på att ställa några frågor om Unikum Frånvaro till Unikums produktchef Jörgen Selander.

Berätta om Unikum Frånvaro?

Frånvarorapportering är något lärare hanterar dagligen. Den måste vara enkel och smidig – inte bara för läraren, utan även för vårdnadshavaren eller eleven som gör sjukanmälan. Därför lade vi stort fokus på användarupplevelsen när vi tog fram Unikum Frånvaro. Allting är utvecklat med tankesättet “mobile first” eftersom vi vet att det är så användarnas vardag ser ut. Självklart funkar det bra på webben också. Unikum Frånvaro funkar för både grundskolan och gymnasiet och frigör tid hos lärarna som de kan lägga på det pedagogiska uppdraget istället. 

 

Hur underlättar det livet för användarna?

Lärare: Unikum Frånvaro är anpassad efter lärarnas verklighet bland annat genom att vara extremt lätt att använda på mobilen. Ofta har du som lärare riggat upp tekniken inför en lektion, och då vill du inte riskera att allt börjar strular genom att logga in via samma dator för att frånvarorapportera. Läraren loggar istället in på Unikum via mobilen och får information om eleven blivit frånvarorapporterad via vårdnadshavare och väljer om det är giltig eller ogiltig frånvaro. Läraren kan även få en översikt av enskilda elevers frånvarohistorik. 

Rektorer: Som rektor kan du få en bra överblick över vilka som varit frånvarande under månaden.

Vårdnadshavare: Vårdnadshavare behöver inte använda ytterligare ett system för att frånvarorapportera utan de kan använda Unikum Familj-appen som de redan använder för att följa sitt barns skolvardag. 

 

Ingår Frånvaro om man har ett Unikum-abonnemang idag?

Nej, den ingår inte. Vänd er till er kundkontakt på Unikum för att få mer information eller kontakta oss på kontakt@unikum.net så hjälper vi er vidare.

 

Hur påverkas man om man använder Skola24 eller annat schemaläggningsverktyg idag? 

Unikum Frånvaro används i kombination med något annat schemaläggningsverktyg då vi läser in schema och lektionsplanering från t.ex. Skola24. 

 

Spana in den här 5-minuters videon om Unikum Frånvaro!

Är du intresserad av Unikum Frånvaro? 

Läs mer om Frånvaro eller fyll i det här formuläret så hör vi av oss med mer information.