Nytt skolpaket med Teams kan ersätta gamla lärplattformar

Nu släpps ett nytt Skolpaket som kombinerar Microsoft Teams med svenska läroplaner i Unikum och färdiga kopplingar till kommuners befintliga IT-system från Eventful. Skolpaketet hjälper kommuner att snabbt ersätta äldre traditionella lärplattformar som fungerar dåligt med mobiler och plattor, så att lärare och elever snabbt kan få nytta av sina digitala verktyg.

Microsoft Teams är ett digitalt nav där konversationer, innehåll och appar samlas på ett ställe. Teams är en Microsofts snabbast växande applikationer, globalt.

För att Microsoft Teams skall göra full nytta även i svenska skolor krävs att det kopplas till svenska läroplaner, och till svenska kommuners skol-IT-system. Det nya Skolpaketet från Unikum och Eventful paketerar allt som behövs med Microsoft Teams, Unikums Teams-app, och Eventfuls Teams-integrationer i ett samlat paket.

Det nya Skolpaketet hjälper kommuner att snabbt ersätta de äldre lärplattformar som skapar problem för lärare och elever som behöver kunna arbeta med både mobiler, plattor och bärbara datorer.

– Lärare och elever behöver verktyg som samspelar smidigt, och funkar direkt. Med Unikums Teams-app och Eventfuls kopplingar till kommunens IT-system så uppnår vi precis detta. Nu kan kommuner ersätta sina gamla lärplattformar på ett enkelt och tryggt sätt, säger Jonas Ryberg, VD och grundare på Unikum.

Över 1 miljon användare i 70 kommuner har tillgång till Unikum i sina skolor idag via mobil, platta och bärbar dator. I Unikum finns den nationella Skolbanken med över 300 000 pedagogiska planeringar som skapas och delas av lärare över hela landet. Lärare använder dessa pedagogiska planeringar tillsammans med Teams och Office för sitt lärande och för att lösa uppgifter.

I Sverige har många skolor redan molntjänsten Office 365, och i mer än 100 kommuner har Eventful hjälpt till att koppla samman Office 365 med kommunens skol-IT-system.

– Vi vill att skolor snabbt och enkelt får maximal nytta av Teams och Unikum. Med Skolpaketet kan vi ge färdiga kopplingar som ser till att rätt användare får rätt verktyg, på rätt datorer, med automatik. Tillsammans skapar vi en modern lösning som är unik i sitt slag, säger Andreas Eng, VD och grundare på Eventful.

Läs mer om Unikum och Teams här