Milstolpe – 500 000 planeringar i Skolbanken

Skolbanken har passerat en halv miljon planeringar och det var ingen mindre än teknik- och biologiläraren Katrin Strandberg på Spånga grundskola som skapade den femhundratusende planeringen i Skolbanken. Vi på Unikum tog oss en tur till Spånga grundskola för att fira milstolpen tillsammans med Katrin och hennes kollegor. Självklart firade vi med tårta! Häng med när Katrin berättar om planeringen som fick Skolbanken att passera 500 000-strecket och fördelarna med planeringar i Unikum.

Berätta om planering nummer 500 000!

– Det är en planering om teknikhistoria. Mina elever ska spela in en teknikpodd om 1900-talets viktigaste innovationer. Uppgiften går bland annat ut på att de ska samla in information om en innovation och skriva en text kring detta som sedan utgör manuset till podden. Jag fick faktiskt idén till planeringen från en lärarkollega som jag har studerat tillsammans med. Sharing is caring med Skolbanken och det gillar jag.

Jag tycker att det är toppen att man kan utgå från en planeringsmall som man kopierar för att skapa nya planeringar. Jag sparar mycket tid när jag kan arbeta på det sättet.

Vilka är fördelarna med att planera i Unikum, enligt dig?

– Jag tycker att det är toppen att man kan utgå från en planeringsmall som man kopierar för att skapa nya planeringar. Jag sparar mycket tid när jag kan arbeta på det sättet. Jag gillar också att det underlättar att ha all dokumentation på ett och samma ställe. En tredje fördel är transparensen gentemot eleverna, eleverna kan själva gå in och läsa i verktyget och min uppfattning är att de känner sig mer delaktiga på det sättet.

Hur reagerade du när du fick beskedet om att du gjort planering nummer 500 000?

– Jag trodde att det var ett skämt och att någon försökte lura mig. Jag visade mejlet från er för min kollega och vi brast ut i skratt och skämtade om att jag snart skulle få ett nytt mejl som berättade att jag fått ett arv från okänd farbror eller liknande. En dag senare klappade vår rektor Christine mig på axeln och tackade för att jag skulle bjuda på tårta. Det visade sig att Christine också fått ett mejl och hon var inte det minsta misstänksam. Tack till Christine helt enkelt!

Katrin är inte ensam om sin reaktion. Förra året kontaktade vi Mathilda Bokenblom, lärare på Hannaskolan i Örebro, för att berätta att hon gjort planering nummer 400 000 i Skolbanken. Läs mer om Mathildas reaktion här. Hur kommer reaktionen för planering nummer 600 000 se ut? Det återstår att se!

Om Skolbanken

Unikum står bakom Skolbanken. I Skolbanken delar lärare, pedagoger och skolor från hela Sverige med sig av sina pedagogiska planeringar, bedömningsmatriser och underlag för utvecklingssamtal. Här kan du hitta inspiration och få idéer för ditt eget arbete. Som Unikumanvändare kommer du enkelt åt alla 500 000 planeringar för alla skolformer genom verktyget, helt gratis! Besök Skolbanken här.