400 000 planeringar i Skolbanken!

På Hannaskolan i Örebro arbetar Mathilda Bokenblom. Hon är författaren till planeringen Hem och konsumentkunskap år 6, Pannkakssmet och diskning. Just den fina planeringen som bland annat innehåller kopplingar till läroplanen och inbäddade Youtubeklipp är nummer 400 000 i skolbanken. Detta måste naturligtvis firas så Unikum tog med sig tårtor och åkte till Örebro för att hälsa på.

Hannaskolan är en fristående F-9 skola som funnit i många år i Örebro och har varit kund hos Unikum sedan starten 2005. På Unikum hade vi mailat med läraren och rektorn innan besöket och en glad och stolt rektor såg till att vi snabbt kunde komma på besök. All personal fick möjlighet att delta i tårtfirandet.

Vi passade på att göra en intervju med rektor Mia Vallin och lärare Mathilda Bokenblom. Titta gärna på hela intervjun här.

Vilken var din spontana reaktion när du fick mail om att du gjort planering 400 000?

– Jag trodde inte att det var sant. Jag trodde att någon försökte luras och svarade inte ens på mailet. Mina kollegor skrattade och undrade om de även ville ha kontonumret. Men sen fick även vår rektor ett mail och då trodde vi på det, berättar Mathilda.

Mathilda ser fördelar med Skolbanken som ger inspiration och skolan har en tydlig gemensam planeringsmall som de utgår från. Där kopplar de till läroplanen och hon tipsar om att göra planeringen så konkret som möjligt för att underlätta för eleverna.

Hur använder du som rektor dig av Unikum?

– Jag har stor nytta av att lärarna gör sina planeringar i Unikum. Vi har bestämt hållpunkter då planeringar ska finnas i Unikum för att elever och vårdnadshavare ska kunna ta del av vad som händer i de olika ämnena. Sen tittar jag på hur eleverna ligger till i de olika ämnena så vi kan hålla koll. Numera har vi även medarbetarsamtalen i Unikum. Vi gillar även Unikum Familj som efter en inkörningsperiod fungerar mycket bra, säger Mia.

Mia berättar slutligen att de skickar all sin information via Unikum numera för att det ska kännas säkert att endast de som ska läsa får tillgång till det.

På Hannaskolan kommer de försöka att även göra planering nummer 500 000! Då blir det naturligtvis besök med tårta igen!

 

Topp 3

Mathildas topp 3 med Unikum:

  • Unikum är lättillgängligt
  • Jag får uppdateringar om vad som händer mina elever, vad som är aktuellt för dem
  • Som vårdnadshavare till barn i förskolan kan jag hänga med i deras vardag